гр. Хасково, бул.“България“

Търговски комплекс „Асти“
( до Централна поща)
сектор В, бутик 27
МАГАЗИН ДАР

Работно време:
9.30 – 13.30; 14.30 – 18.30 ч.
събота 9.30 – 15.00 ч.
неделя – почивен ден

Телефони 0899 186 249, 0896 898 020
всеки работен ден от 10 до 18 часа

Всяка първа сряда от месеца в София представяме най-новото от европейската минералотерапия. Лекциите се провеждат в читалище „Средец“ на бул. „Цар Борис Трети“ – 17. На тези срещи можете да се снабдите с всичко, което ви е нужно, за домашната аптечка от минерали.Ако нямате възможност да посещавате лекциите или магазина ни „ДАР“ в Хасково (бул. „България“ , покрит базар „Асти“, сектор В, бутик 47), освен чрез сайта, можете да заявите желаните от вас минерали по телефона или на електронния ни адрес: [email protected] , ще ви ги изпратим с куриерска фирма.

Телефоните за консултации с нас са: 0899 186 249, 0896 898 020 – Иван и Гергана Митеви.

НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Моля прочетете ги преди да ни пишете.

Как минералите въздействат върху човешкия организъм?

Минералите са предимно твърди природни химични съединения. Почти всичкиобразуват различни по вид и цвят кристали. В определени моменти те могат да помогнат на всекиго да преодолее определен физически или психически дискомфорт по-бързо и ефикасно от всеки друг природен продукт. Но за да се случи това, трябва да отговарят на определени изисквания, да са предназначени за терапевтични цели и да се знае как точно трябва да се използват. Едни минерали въздействат чрез кристалната си решетка посредством допир до тялото, проявявайки пиро- или пиезоефект, други се използват за приготвяне на еликсири с различни течности.
При допир до определена биологичноактивна точка от тялото, нервните рецептори улавят вибрациите на минерала,пренасят ги мигновено до мястото, където е нарушен вибрациионният спектър и помагат за възстановяването му. Минералите, поставени във вода, не отделят нищо в нея, а променят светенето ѝ (фотонното излъчване). Употребата на съответния еликсир има многопосочно действие –може да служи като катализатор на различни химични процеси в организма или да активира определени системи.

Никой минерал не се гълта на прах. Този метод, наречен литофагия, е отживелица и е опасен за здравето. Не трябва да се забравя и това, че в момента всички минерали могат да се получат по синтетичен път, да бъдат оцветявани с химикали, нагрявани и облъчвани. Подобни минерали са предназначени за декорация и се предлагат на ниски цени.

Какво представлява минералотерапията?

Минералотерапията е майка на съвременната медицина. Тя възниква преди повече от две хиляди и петстотин години в Китай и това е документирано. Следнея се появяват акупунктурата и моксотерапията, но за разлика от тях, които остават в пределите на родината си, минералотерапията оказва огромно въздействие върху лечителското майсторство в Тибет и Индия, а оттам преминава в Средна Азия, Египет и Европа. През десети век в Багдатминералотерапевтите Абу Рейхан ал Бируни и Авицена превръщатмедицината в наука. По същото време тибетският монах Йондан Гонпо събира най-доброто от медицинския опит в Китай, Индия и Тибет и създава Великата книга „Джуд-ши“, която е основен учебник по източна медицина в продължение на хиляда години. Засега ние сме единствените в България, запознати с нейното съдържание. Заслужава да се отбележи какво е записано там:

„Когато праховете, отварите от билки, лечебните масла и другите лекове вече не помагат, тогава се прибягва до лекарства от скъпоценни камъни“.

И още нещо:

„За да се занимаваш с лечение със скъпоценни камъни, трябват много знания, многогодишен опит, къртовски труд и голяма отговорност.“
В ръководствата за ползване на „Джуд-ши“ – „Вайдуря-онбо“ и „Лхантаб“, дело на един от най-известните тибетски учени Десрид Санчжай Джампо,са анализирани начините за лечение на 404 заболявания. За актуалността и съвременната стойност на написаното там говори фактът, че 41 глави от “Лхантаб“ са включени в програмата на Института по тибетска медицина в Дхарамсала, Индия.

В момента десетки научни институти по целия свят изучават благотворното въздействие на минералите върху човешкия организъм. Големи успехи в това отношение има в Германия, Русия, Китай, Индия и др.

При какви здравословни проблеми могат да помогнат минералите?

Съвременната минералотерапия разполага със средства за благотворно въздействие при всякакви проблеми на нервната система – безсъние, главоболие, мигрена, невропатии, страхова невроза, паническо разстройство, изобщо всякакъв вид емоционален дискомфорт. Много добре се повлияват разстройства на хормонална основа, проблеми на храносмилателната, половата, отделителната, кръвоносната и сърдечно-съдовата система. Бърз ефект се постига при болести на костната система – гонартроза, остеохондроза, спондилартроза, коксартроза, дископатии и дискови хернии. Може да се въздейства положително върху зрението ипри упорити дерматологични проблеми, включително и псориазис, косопад, дихателни проблеми, алергии, разстроени функции на щитовидната жлеза, артрити и артрози, полови проблеми, проблеми със забременяване – общо над 177 вида заболявания.

Минералотерапията е най-лесният начин човек да си помогне с природни средства. Дори и децата могат да изпълняват терапиите, толкова достъпни са те.Освен това ако минералите отговарят на съответните изисквания и комбинацията за въздействие е съставена компетентно и точно, ефектът от употребата им се усещаизключително бързо.

Как се съставя комбинацията от минерали?

Комбинацията от минерали се прави от специалист в тази област, като се вземат под внимание индивидуалните особености насъответния организъм.

Отговорното съставяне на една комбинация често отнема по няколко часа, тъй като се анализира цялостното здравословно състояние. Минералотерапевтът трябва да има познания не само по медицина, но и по минералогия, психология, биология, физика, химия, и най-вече да е изпълнен с любов към хората.