За въпроси можете да се обадите на един от посочените телефони: 0899 186 249, 0896 898 020 или на e-mail: miteviminerals@gmail.com
Всеки работен ден от 10 до 18 часа.

НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Моля прочетете ги, преди да ни се обадите.

Минералите са предимно твърди природни химични съединения. Почти всички бразуват различни по вид и цвят кристали.Те могат да помогнат на всекиго да преодолее определен физически или психически дискомфорт по-бързо и ефикасно от всеки друг природен продукт. Но за да се случи това, трябва да отговарят на определени изисквания, да са предназначени за терапевтични цели и да се знае как точно трябва да се използват. Те въздействат чрез кристалната си решетка посредством допир до тялото, проявявайки пиро- или пиезоефект. При допир до определена биологичноактивна точка от тялото, нервните рецептори улавят вибрациите на минерала,пренасят ги мигновено до мястото, където е нарушен вибрациионният спектър и помагат за възстановяването му.

Не трябва да се забравя факта, че в момента всички минерали могат да се получат по синтетичен път, да бъдат оцветявани с химикали, нагрявани и облъчвани. Подобни минерали са предназначени за декорация и се предлагат на ниски цени.

Минералотерапията възниква преди повече от две хиляди и петстотин години в Китай и това е документирано. След нея се появяват акупунктурата и моксотерапията, но за разлика от тях, които остават в пределите на родината си, минералотерапията се разпространява в Средна Азия, Египет и Европа. През десети век в Багдат великите учени Абу Рейхан ал Бируни и Авицена превръщат медицината в наука. По същото време тибетският монах Йондан Гонпо събира най-доброто от медицинския опит в Китай, Индия и Тибет и създава Великата книга „Джуд-ши“, която е основен учебник по източна медицина в продължение на хиляда години. Заслужава да се отбележи какво е записано там:

„Когато праховете, отварите от билки, лечебните масла и другите лекове вече не помагат, тогава се прибягва до минерали“.

И още нещо:

„За да се занимаваш с минералотерапия, трябват много знания, многогодишен опит, къртовски труд и голяма отговорност.“
В ръководствата за ползване на „Джуд-ши“ – „Вайдуря-онбо“ и „Лхантаб“, дело на един от най-известните тибетски учени Десрид Санчжай Джампо,са анализирани начините за въздействие при 404 заболявания. За актуалността и съвременната стойност на написаното там говори фактът, че 41 глави от “Лхантаб“ са включени в програмата на Института по тибетска медицина в Дхарамсала, Индия.

В момента десетки научни институти по целия свят изучават благотворното въздействие на минералите върху човешкия организъм. Големи успехи в това отношение има в Германия, Русия, Китай, Индия и др.

Съвременната минералотерапия разполага със средства за благотворно въздействие при всякакви проблеми на нервната система и емоционален дискомфорт. Облекчават се проблеми на костната система – гонартроза, остеохондроза, спондилартроза, коксартроза, дископатии и дискови хернии. Може да се въздейства положително върху зрението и при упорити дерматологични проблеми, включително псориазис и косопад.

Минералотерапията е най-лесният начин човек да си помогне с природни средства. Дори и децата могат да изпълняват масажите, толкова достъпни са те.Освен това ако минералите отговарят на съответните изисквания и комбинацията е съставена компетентно и точно, ефектът от употребата им се усеща изключително бързо.